Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokoski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 45 dkg.
cukru 25 dkg.
jaja 3 szt.
margaryny 10 dkg.
miodu sztucznego 3 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukru 9 łyżek
śmietany 9 łyżek
masła 3 łyżki
kakao 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kokoski

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać całe jaja, cukier. Miód rozpuścić z margaryną, wystudzić i wlać do miski.
Wszystko dokładnie wymieszać, wlać do blaszki i upiec.
Po upieczeniu wyłożyć gorący placek, pokroić go w kwadraty. W tym czasie przygotować polewę, którą należy gotować 3 minuty, a następnie wystudzić.
Gdy jedno i drugie wystygnie, wtedy kwadraty ciasta maczamy najpierw w polewie, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Zostawiamy do zastygnięcia polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 26.12.2011 11:31
nie lubię kokosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak