Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 g
włoszczyzna 200 g
cebula 100 g
masło 150 g
kostka drobiowa
ryż 150 g
leszcz 1 kg
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Włoszczyznę oczyścić, opłukać i ugotować. Leszcza oczyścić i umyć. Włoszczyznę wyjąć z garnka, do wywaru włożyć pokrojone porcje leszcza i gotować 10 minut. Rybę wyjąć ostudzić, wyjąć ości, a mięso pokroić. Ryż dodać do wywaru i gotować do miękkości. Włożyć pokrojoną rybę, osolić, dodać pieprz, kostkę rosołową i zagotować. Dodać śmietanę, pokrojoną natkę pietruszki i kawałki surowego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak