Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
cebula 2 szt
ryż 1 szkl
olej 3 łyżki
woda 2 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pomidorami

W dużym rondlu rozgrzać mocno olej, podsmażyć na nim obraną i drobno pokrojoną cebulę, nie rumienić, następnie dodać ryż mieszając stale, trzymać na ogniu przez 3 minuty. Następnie wlać wodę, dodać umyte i obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory posolić gotować jeszcze 5 minut. Kiedy ryż wchłonie wodę, zdjąć naczynie z ognia, szczelnie przykryć do rozklejenia się ryżu, oczywiście trzymać w cieple.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak