Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony ziołowe ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg.
oliwa 4 łyżki
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony ziołowe ze schabu

zioła zetrzeć na proszek,czosnek przecisnąć przez praskę,mięso umyć i pokroić na kotlety,rozbić oprószyć solą i pieprzem i natrzeć połową wymieszanych ziół z łyżką natki pietruszki i 2 łyżkami oliwy,odstawić na godz.do lodówki,oprószyć mąką z obu stron i usmażyć na oliwie,przełożyć do innego naczynia,na pozostałym tłuszczu chwilę podsmażyć czosnek,resztę ziół i masło mieszając,dodać wino i zagotować,włożyć medaliony doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę dusić pod przykryciem,posypać pozostałą natką podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.07.2013 22:23
fajny pomysł na obiad
Wafelek2601 29.05.2013 12:58
Mniam, bardzo dobre
MAR3STA 12.01.2011 20:05
dla mnie bomba!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak