Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab nadziewany śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg.
suszone śliwki kalifornijskie 1 paczka
szałwia szczypta
sok z cytryny
masło 3 łyżki
brandy 1 kieliszek
sól
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: schab nadziewany śliwką

schab umyć skropić sokiem z cytryny natrzeć solą i ziołami lekko oprószyć pieprzem zawinąć w folię i wstawić do lodówki na noc,następnie ostrym nożemnaciąć w środku wzdłuż najlepiej na krzyż i włożyć umyte i osuszone śliwkiwcześniej skropione brandy,posmarować schab sklarowanym masłem włożyć w rękaw lub brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.po 10min.zmniejszyć temp.do 170st.i piec ok.1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.05.2013 19:08
muszę kiedys zrobic taki schab,juz mi slinka leci
Mariusz10 06.03.2012 17:50
świetne mięsko
ankaryba 11.08.2011 14:31
pyszne mięsko
Tomasz17 20.06.2011 16:47
na pewno dobre
Angelika10 17.06.2011 22:28
Smaczne,robie podobnie.
MAR3STA 12.01.2011 18:20
smaczne, ale by się zjadło taki schabik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak