Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ryżem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulaszowe wieprzowe 30 dag
marhew duża 1 szt.
olej do smażenia
ryż 300 g
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 0,5 paczki
cebula czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ryżem.

Gulaszowe pokroić drobno (kostka lub paski), dać na olej i posypać przyprawą do gulaszu. Gdy mięso puści soki dać startą na tarce marchew i pokrojoną w talarki cebulką. Gdy się będzie przypiekać podlać wodą. Kiedy mięso zacznie robić się miękkie dać ryż i podlać wodą tak by ok 20 min ryż się gotował do miękkości i nie przypalił. Doprawić do smaku kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.04.2011 16:44
fajne
daria899 13.02.2011 16:15
ciekawy przepis
Ewa111 22.01.2011 14:19
w miarę szybkie i smaczne ,to coś czego szukam
pacpaw 12.01.2011 12:02
jednogarnkowe, szybkie i pomysłowe. To jest to :)
Mirka-Ludomila 12.01.2011 10:46
Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak