Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
rodzynki 1 opakowanie
olej do smaku
cukier do smaku
mleko 2 szklanki
ketchup 5 łyżek
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami i cebulą

Śledzie pokroić w kawałki i moczyć w mleku ok godziny. Cebulę pokroić w plasterki a następnie podzielić na krążki. Na patelni podsmażyć krążki cebuli i dodać ketchup, delikatnie wymieszać. Dodać rodzynki i podusić ok 20 min. Na śledzie nałożyć cebulkę. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.10.2013 07:50
ciekawy pomysł
RenataZ-et 02.08.2012 20:19
bardzo fajne połączenie śledzi, podsmażonej cebulki i rodzynek :)
m1monika 09.07.2012 11:59
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak