Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    15 dag
  • galaretki jasne np. o smaku cytrynowym

    2 szt
  • galaretki smak dowolny

    2 szt
  • żelatyna

  • ananas z puszki

    1 szt
  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • twaróg

    50 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser twarogowy łączymy z cukrem pudrem ,wlewamy zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 500ml gorącej wody i delikatnie miksujemy. Tortownicę lub mniejszą blachę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami i wlać masę serową. Wstawiamy na około 3godzin do lodówki. Następnie układamy na wierzchu sernika ananasy. Zalewamy tężejącą galaretką agrestową(galaretkę i żelatynę należy rozpuścić w 800ml. gorącej wody). I ponownie chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasia36

14.01.2014 23:40
Dawno taki jadłam, smacznie wygląda

wiola333

13.03.2013 14:20
same pyszności

Botwinka

21.10.2012 12:17
pyszota

Andysz

28.05.2012 12:10
pycha;)

tomek18

19.04.2012 08:47
zawsze dobry:)

Krzysztof42

26.12.2011 11:30
bardzo lubię

angelika14

30.03.2011 09:10
pewnie smaczna

Kopiko1983

10.03.2011 06:35
Pięknie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat