Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 15 dag
galaretki jasne np. o smaku cytrynowym 2 szt
galaretki smak dowolny 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
ananas z puszki 1 szt
Biszkopty 1 opakowanie
twaróg 50 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ser twarogowy łączymy z cukrem pudrem ,wlewamy zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 500ml gorącej wody i delikatnie miksujemy. Tortownicę lub mniejszą blachę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami i wlać masę serową. Wstawiamy na około 3godzin do lodówki. Następnie układamy na wierzchu sernika ananasy. Zalewamy tężejącą galaretką agrestową(galaretkę i żelatynę należy rozpuścić w 800ml. gorącej wody). I ponownie chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 14.01.2014 23:40
Dawno taki jadłam, smacznie wygląda
wiola333 13.03.2013 14:20
same pyszności
Botwinka 21.10.2012 12:17
pyszota
Andysz 28.05.2012 12:10
pycha;)
tomek18 19.04.2012 08:47
zawsze dobry:)
Krzysztof42 26.12.2011 11:30
bardzo lubię
angelika14 30.03.2011 09:10
pewnie smaczna
Kopiko1983 10.03.2011 06:35
Pięknie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak