Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
cebula 4 sztuki
olej 100 ml
koncentrat pomidorowy 1,5 sztuki
sól do smaku
papryka czerwona do smaku
cukier do smaku
śledzie 6 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na czerwono

Śledzie moczymy ok 2-3 godzin w mleku. Następnie kroimy w nieduże kawałki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku. Do miseczki wkładamy kilka kawałków śledzia następnie warstwę cebuli i ponownie śledzie i warstwa cebuli. Pozostawiamy na noc by się przegryzło. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.09.2013 18:21
bardzo fajny przepis
RenataZ-et 07.09.2012 22:01
Ciekawy przepis
Ela15 25.08.2012 10:27
ekstra
IKrakowianka 19.05.2012 21:42
super
ilka_86 06.03.2012 20:15
fajny przepis
IlonaAlbertos 06.07.2011 23:01
Muszą być smaczne. Kiedyś na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak