Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w cieście z rumem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 10 plastrów
mąka pszenna 3 łyżki
mąka kukurydziana 3 łyżki
wiórka kokosowe 2 łyżki
rum 4 łyżki
śmietanka 4 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki
cukier puder 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w cieście z rumem

Wymieszać obie mąki, sól i proszek do pieczenia. Ananasa osączamy. Do śmietany wbijamy jajo, dosypujemy cukier puder i mąkę i miksujemy. Dodajemy kokos i rum i ponownie miksujemy. Rozgrzewamy olej. Ananasa zanurzamy w cieście i smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 19.10.2011 09:25
uwielbiam ananasa
Gosia40 11.01.2011 14:54
uwielbiam ananasy, a jeszcze w takim cieście - coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak