Kulki mięsne w pieczarkach

Kulki mięsne w pieczarkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z kurczaka

    0,5 kg
  • pieczarki

    12 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • przyprawa curry

  • masło

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • żółty ser

    2 plastry
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, wysuszyć i odciąć ogonki. Mięso połączyć z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i szczyptą curry, wymieszać na jednolitą masę. Formować niewielkie kuleczki i obsmażyć na oleju. W natłuszczonym naczyniu zaroodpornym ułozyć kapelusze pieczarek, do każdego nałozyć kawałek masła i kulkę mięsną. Ser pokroić na kwadraty, ułożyć na mięsie, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 15 minut, udekorować natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

06.11.2011 10:34
pycha:)

agnieszka137

11.01.2011 13:57
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat