Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dkg
cebula 1 sztuka
śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
fasola 1,5 szklanki
żółty ser starty 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem

Fasolę moczyć całą noc. Na drugi dzień ugotować. Cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Do wysmarowanego masłem naczynia włożyć wymieszaną fasolę z boczkiem, doprawić. Zalać śmietaną, posypać serem i wiórkami masła. Zapiekać 20 minut. Przed podaniem posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak