Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SLEDZ BLYSKAWICZNY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 70 dag
fasola szparagowa 1\\2 kg
szalotka 3 szt
olej 6 łyżek
ocet winny 4 łyżki
cukier łyżeczka
sól
pieprz
przyprawa warzywna
jabłka 2 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: SLEDZ BLYSKAWICZNY

SOS...ocet wymieszaj z przyprawa warzywna, sola, pieprzem i cukrem do smaku. mieszajac widelcem wlewaj olej. obierz filety ze skory, pokroj na kawalki, wloz do miski i zalej sosem. W garnku zagotuj 1,5 l wody, wsyp fasolke posol, gotuj 8 min, dobrze osacz na cedzaku. Jablka rozetnij na polowki usun gniazda nasienne, pokroj pionowo w plastry, szalotki w cieniutkie talarki. fasolke, jablka i syalotki wloóż do śledzi, wymieszaj. sałatke przełóż na półmisek przed podaniem ozdób rzeżuchą. Podawaj z białym pieczywem i kieliszkiem wytrawnego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak