Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 50 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
mąka 1 łyżka
kasza manna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty

Pokrojoną kapustę obgotować w osolonym i posłodzonym wrzątku. Pieczarki i cebulę posiekać, podsmażyć. Piaczarki i kapustę zmielić w maszynce. DOdać 2 jajka, natkę, manne i wyrobić masę. Przyprawić. Formować kotlety, opanierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.07.2011 09:45
robię podobnie
Rogalik 04.07.2011 14:51
na pewno smaczne
irenka 21.02.2011 20:27
też tak robię,smaczne,polecam
Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak