Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ SEROWĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 22 dag
cukier 18 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 125 ml
woda 125 ml
cukier 10 dag
kakao 2 łyżki
budyń waniliowy 1 op
ser biały 1\2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ SEROWĄ

Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek
mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia.Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.(inne też sprawdzony sposób: ostatnio robiłam z masy serowej kulki łyzką do lodów...w przekroju wyszły fajne fale kulowe
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.02.2011 15:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak