Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA FASZEROWANA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 80 dag
cebula 1 szt
jaja 2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA FASZEROWANA

Filety umyć i osuszyć ora zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle dodać do ryby namoczoną bułkę oraz cebulę i przyprawy, wbić jajka. Wyrobić masę.
Lnianą ściereczkę posmarować masłem i zwilżyć wodą, wyłożyć masę rybną, uformować wałek i związać końce. Roladę gotować w bulionie na małym ogniu ok. 1 godz. Po wystudzeniu pokroić w plastry. Można podac z sosem np. cytrynowym z ryżem i dowolną surówką lub też udekorować , zalać galaretą i podać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak