Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus drobiowy 300 g
ryż 250 g
śmietana 1 litr
cytryna 1 1|2 szt.
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Mięso umyć,i ugotować na nim wywar,a następnie przecedzić,ryż ugotować tak aby się zupełnie rozgotował,przestudzić i zmiksować go na miękki puch z dodatkiem śmietany,z cytryn wycisnąć sok i rozprowadzić go z rosołem,a następnie połączyć wywar z papką ryżową i podgrzać jajka ubić,zahartować odrobiną wrzącej wody i wlać do zupy,można podawać z plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.12.2012 00:37
dobra
Buczo007 12.01.2011 10:16
pycha
Ewelina45 12.01.2011 10:03
musze spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak