Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z migdałami i kokosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 3 szt
olej roślinny 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 1/3 szklanki
mak 3 łyżki
płatki migdałowe 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1 szklanka
sól do smaku
olejek migdałowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z migdałami i kokosem

Białka ubić na pianę z połową cukru i solą. Żółtka z resztę cukru zmiksować, dolać olej, jogurt. Wsypać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać mak, migdałowe płatki i kokos. Na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze ok 18o stopni ca. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 11.07.2013 19:21
moje ulubione połączenie smaków
Ewelina38 16.06.2012 22:34
uwielbiam mufinki
Natalia/tubisiek 21.09.2011 17:11
to coś dla mnie :)
Natalia/tubisiek 21.09.2011 17:11
to coś dla mnie :)
Magdalena80 01.06.2011 13:51
na takie to się piszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak