Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grejfrutem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 200 g
cebula czerwona 1 szt.
sałata lodowa kilka listków
rukola dwie garście
kapary do smaku
oliwa
grejpfrut czerwony 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grejfrutem

Na talerzu rozkładamy przemieszaną sałatę (porwane listki sałaty lodowej i rukolę). Obieramy grejfruta na cząstki, zdejmujemy białą błonkę i wykładamy na talerzu razem z łososiem. Posypujemy piórkami cebuli oraz kaparami. Polewamy oliwą z oliwek (dla wzbogacenia smaku można dodać listki mięty jeśli nie mamy świeżej może być suszona) lub ulubionym sosem na bazie oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.04.2011 18:15
Apetycznie i kolorowo :) Ciekawe połączenie smaków.
Malinka 01.04.2011 10:00
Bardzo oryginalny przepis.
Koper 24.02.2011 17:03
fajne połączenie
PaniMISIOWA 18.01.2011 18:07
interesujące połączenia
agnieszka189 13.01.2011 15:34
ślinka mi leci, ale pycha!
Mysiunia 11.01.2011 20:42
pyszne!
aguus 11.01.2011 14:23
super przepis
Aida 11.01.2011 12:58
zdrowo smacznie i szybko :) polecam
pawel6 11.01.2011 12:41
Moja ulubiona ryba i to w takim zestawieniu - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak