Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto krakersowe bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowanie
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mleko 5 szklanek
mąka 1 szklanka
masło 1 kostke
żółtko jajek 3 szt.
budyń waniliowy 1 szt
brzoskwinie 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto krakersowe bez pieczenia

4 szklanki mleka zagotować z cukrem,masłem i cukrem waniliowym.Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku,mąką oraz żółtkiem i wlać delikatnie na gorące mleko.Krem budyniowy gotować kilka minut,cały czas mieszając.Blachę do pieczenia wyłożyć folią i posmarować.Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu.Brzoskwinie z puszki osączyć na sitku,pokroić ułożyć na nie krem i przykryć równo drugą częścią kremu.Owoce można także wymieszać wcześniej z kremem.Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy,wyrównać wilgotnym nożem.Dobrze schłodzić w lodówce.Ciasto można podawać z bitą śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak