Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 8 dkg
miód sztuczny 2 łyżeczki
jajko 1 szt
margaryna 15 dkg
jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa
cukie 8 dkg
mleko 1/2 litra
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło lub margaryna 25 dkg
cukier wanilinowy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Królewiec

ciasto kruche:Wszystkie składniki połączyć wyrobić ciasto podzielić na dwie części i upiec je.
Cisato biszkoptowe :Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę na sztywna pod koniec ubijania dodać cukier i po jednym żółtku, wreszcie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Upiec na żółty kolor
MASA:Mleko zagotować z cukrem i masłem dodać mąkę wymieszaną z mlekiem i ugotować budyń.

Na jedną część ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. Pozostałą masę budyniową wlać na biszkopt i przykryć drugą częścią kruchego ciasta. Na wierzch polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 12.02.2011 15:03
Świetne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak