Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z piure kasztanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk
piure kasztanowe 1 puszka
jabłko
Wątróba (z kurczaka) 15 dag
szalotki 4
natka kolendry
śmietanka 3 lyżki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
stopione masło 3 łyżki
cielęcina 30 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z piure kasztanowym

indyka umyć,czosnek posiekac wymieszać z sola natrzeć indyka z zewnatrz.Wątróbke drobno pokroić,jabłko i szalotki też,do miski włożyć cielęcinę,dodać wątróbkę,jabłko,szalotki natkę i piure z kasztanow,wymieszać gdy masa jest zbyt sucha dodać śmietanke.Indyka napełnić nadzieniem wlożyć do brytfanny,piec 2 godz. w 170 stopniach polewając wytwarzającym sie sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 28.02.2013 10:29
dobry przepis
marzenciak1985 17.05.2012 21:10
mniam
krokodyl 14.03.2012 09:38
extra
caralajna 18.02.2012 18:39
nigdy nie jadłam pure kasztanowego
Margo1 07.08.2011 19:45
pysznosci
berys18 22.06.2011 14:39
ciekawy pomysł
Robert10 04.05.2011 22:12
pomysłowe
Ania67 21.03.2011 07:35
fajny pomysl
IZABELA29 15.03.2011 13:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak