Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto pyzia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 paczka
cukier 2 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg.
masło 1 łyżka
galaretka agrestowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
jogutr owocowy 1 litr
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto pyzia

Biszkopt;białka ubić,dodać 1 szklankę cukru i żółtka,mąkę z proszkiem i wymieszać.Piec w temp,180st,C.około 40min.Masło rozstąpić,dodać jabłka starte,1 szklankę cukru.i podsmażyć.Dodać suchą,czerwona galaretkę,wymieszać i smażyć jeszcze 5min.bez przykrycia.Zieloną galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1|4szklanki wody.Połączyć z jogurtem.Na biszkopcie ułożyć masę jabłkową,okrągłe biszkopty i masę jogurtową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak