Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wałeczki z Wiednia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
mąka 25 dag
jaja 4 szt
skórka z cytryny 1
Cynamon mielony Prymat 1\\2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 10 utłuczone

Przepis i sposób przygotowania na: Wałeczki z Wiednia

Jajka razem z cukrem utrzeć do białości, dodając, cynamon, goździki oraz skórkę z cytryny.
Na sam koniec dodać mąkę i dokładnie wyrobić.
Z powstałego ciasta formować małe wałeczki, które ułożyć na blasze wysmarowanej masłem.
Posmarować jeszcze wałeczki białkiem i posypać cukrem oraz cynamonem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do lekkiego zarumieniania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak