Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant gotowany na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 10 dag
tymianek
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
sok z cytryny łyżeczka
wino deserowe 1\\2 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant gotowany na parze

Bażanta natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem oraz pokruszonym listkiem laurowym.
Skropić jeszcze sokiem z cytryny i odstawić na 1-2 godz w chłodne miejsce.
W między czasie formę wyłożyć plasterkami słoniny i ułożyć w niej bażanta, którego również obłożyć plasterkami słoniny i podlać winem.
Przykryć szczelnie brytfannę i gotować na parze ok. 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak