Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana szyja gęsia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skóra z szyji gęsiej
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
majeranek
czosnek ząbki 2
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
masło 2 łyzki
bulion 1 szkl
wino białe wytrawne kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana szyja gęsia

Żółtka utrzeć razem z masłem, wówczas dodać posiekany czosnek, drobno pokrojone podroby, sól, pieprz, majeranek, natkę pietruszki oraz cukier.
Całość dokładnie utrzeć i wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę oraz tartą bułką.
Powstałą masą nadziać osoloną skórę z gęsi, zaszyć z obu stron i ułożyć rondelku.
Następnie podlać rosołem oraz winem i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak