Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
baranina 1\\2 kg
koncentrat pomidorowy 6 dag
cebula 2 szt
czosnek ząbki 2
tłuszcz 6 dag
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z baraniny

Ryż przesypać do rondla, dodać mięso pokrojone w kostkę , cebulę pokrojoną w talarki oraz drobno posiekany czosnek.
Całość oprószyć solą i pieprzem, dodać pokrojoną paprykę, przemieszać i zalać całość koncentratem pomidorowym wymieszanym z ½ l wody, wrzucić tłuszcz i całość dokładnie wymieszać, pozostawić na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak