Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki zapiekane z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowane łazanki 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 120 ml
żółtko jajek 1 sztuka
margaryna do smarowania formy
żółty ser starty 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki zapiekane z pieczarkami

Na oleju usmazyć pieczarki z cebulą. Doprawić. Do pieczarek dodać łazanki, wymieszać, włożyć do naczynia wysmarowanego margaryną. Śmietanę połączyć z żółkiem, przyprawami, zalać łazanki. Posypać serem. Zapiekać aż ser stanie się złocisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.02.2012 16:54
pyszne
Iwona51
Iwona51 09.09.2011 12:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak