Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z polewą czekoladową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
cukier puder 10 dkg
masło 20 dkg
żółtko jajek 1 sztuka
Polewa:
cukier 15 dkg
woda 60 ml
czekolada 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z polewą czekoladową

Z mąki, cukru pudru, masła i jajka zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, ułożyć na blasze. Brzegi posmarować białkiem i obłożyć paskiem ciasta. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Przygotować polewę: Cukier i wodą gotować, po przestudzeniu dodać rozdrobnioną czekaladę, wymieszać na jednolitą masę. Napełnić nią środek mazurka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.10.2011 19:16
muszę wypróbować na wielkanoc
Iwona51
Iwona51 18.04.2011 00:29
zrobię na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak