Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rodzynkami i polewą czekoladową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 0,5 kg
jaja 4 sztuki
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 1 małe opakowanie
cukier waniliowy 1 małe opakowanie
czekolada 1 tabliczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami i polewą czekoladową

Ser zmielić razem dodać miękkie masło, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodać do sera. Do masy serowej dodać również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Na koniec polać czekoladą!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 14.07.2011 08:33
serniczki są pyszne, więc i ten na pewno bardzo dobry :)
angelika14 16.02.2011 15:35
piękny serniczek
Jolanta_P-S 19.01.2011 18:40
o tak
magical66 12.01.2011 11:32
pyszny serniczek!
magical66 12.01.2011 11:32
pyszny serniczek!
Agnieszka_B 11.01.2011 11:25
pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak