Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo-ziemniaczana z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
pory 1/2 kg
szynka 25 dkg
masło roślinne 1 łyżka
chleb tostowy 2 kromki
kremówka 250 ml
bulion 1,5 litra
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-ziemniaczana z szynką

Porę kroimy w krążki, ziemniaki w kostkę. Włożyć do garnka, zalać ciepłym bulionem, gotować przez 30 minut. Połowę zupy zmiksować ze śmietaną, dodać do pozostałej zupy, doprawić i gotować jeszcze kilka minut. Rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę i chlebek. Do talerzy dać po 1 łyżce chleba ze szynką, zalać zupą z posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.11.2011 00:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak