Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZEKŁADANE WAFELKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: PRZEKŁADANE WAFELKI

Składniki:
4 duże wafle andruty
20 dag chałwy
25 dag masła
5 łyżek pudru
2 łyżki rodzynek
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
3 łyżki rumu ,
2 białe polewy czekoladowe

Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć na puszysty krem , powoli wsypywać puder.Chałwę drobno pokruszyć, małymi porcjami dodawać do masy.Następnie wlać rum, całość mieszać jeszcze chwilkę na gładką jednolitą masę.Dodać rodzynki i orzechy, przemieszać.Przygotowaną masą przełożyć andruty, obciążyć deseczką , umieścić w lodówce na 2 godziny.Andruty pokroić na prostokąty, polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 23.12.2011 13:13
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak