Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 15 dkg
cukier 5 dkg
jajko 1 sztuka
woda 125 ml
sól do smaku
masło 10 dkg
cukier 10 dkg
rabarbar 1 kg
cukier 15 dkg
masło do formy
kruszonka
masło 10 dkg
mąka 10 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe z kruszonką

Ze składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki. Rabarbar pokrój na kawałki. Ciasto rozwałkuj i rozłóż na tortownicę. Na nim rozłóż rabarbar i posyp cukrem. Przygotuj kruszonkę z podanych składników. Ciasto posyp kruszonką, piecz 40 minut w temp. 200 stopni. Po wystygnięciu posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 04.08.2013 22:53
Smakowite.
agnieszka214 05.07.2013 20:08
smacznie u ciebie takei ciacho
as28 23.04.2013 08:05
mniam mniam
monisia1977 02.04.2013 07:53
super ciacho
tomek18 19.03.2013 08:29
uwielbiam takie ciasta
Iwona51
Iwona51 24.06.2011 14:15
smaczne jest takie ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak