Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
słonina 5 dkg
masło 5 dkg
rosół cielęcy 1/2 litra
mąka 1 łyżka
kremówka 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 1 sztuka
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
piwo ciemne 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie piwnym

Pokrojoną słoniną naszpikować mięso w poprzek włókien. Roztopić masło i obsmażyć na nim mięso. Posolić. Wlać rosół, piwo i przyprawy. Dusić 1,5 godziny. Wyjąć mięso z sosu. Wyjąć przyprawy. Rozrobić mąkę, powoli dodawać do sosu, zagotowąc. Dodać kremówkę i przyprawy. Wymieszać. Mięso pokroić na kawałki i polewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.10.2011 09:26
extra przepis !
IKrakowianka 02.06.2011 23:06
interesujący przepis, który z przyjemnością wypróbuję
Iwona51
Iwona51 14.05.2011 21:17
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak