Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos soczysty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa podwawelska 1 kg
cebula 3
pieprz 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 150 ml
keczup sliwkowy 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 3 łyżki
margaryna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos soczysty

1. Kapustę opłukać ,ugotować z liściem laurowym.Cebule obrać pokroić w kostkę .
2. Kiełbasę pokroić w kostkę .
3. Cebule podsmażyć na kostce margaryny dodać kiełbasę ,dalej smażyć .
4. Ugotowana kapustę odcedzić i wrzucić do wędliny i cebuli .Dosypać przyprawę do bigosu ,pieprz .
5. Mieszać ,dolać przecier pomidorowy i keczup śliwkowy .Gotować około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.01.2013 00:19
Już czuję jego zapach,pyszny.
manaika 10.06.2012 22:50
uwielbiam
olkaaa 09.03.2012 07:44
uwielbiam bigos
Maniek2 07.02.2012 07:37
lubię bigosik mniam
smakoszek 27.09.2011 08:25
pysznie wygląda
MAR3STA 13.01.2011 19:50
uwielbiam bigos;)
pacpaw 13.01.2011 09:24
faktycznie. Ile Gospodyń tyle bigosów :o)
ben-ka 12.01.2011 11:53
Zjadłabym bigosik:)
MAŁY 11.01.2011 16:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak