Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z grzybami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur kiszony 0,7 l
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
grzyby suszone 5 szt
woda 2.5 l
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
śmietana
kiełbasa biała 500 g
boczek wędzony 50 g
sól do smaku
chrzan do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z grzybami

Grzyby namoczyć,warzywa pokroić,włożyć do garnka i gotować po przykryciem z pół godziny.Następnie usunąc warzywa i pokroić grzyby kiełbasę i boczek dodać do wywaru,gotować okolo 35 min,następnie wyjąc i pokroić kiełbasę w plastry ,a boczek w kostkę,Do wywaru dodać żur,dodać przyprawy i grzyby,zagotować i podprawić śmietaną,włożyć kiełbaę i boczek oraz ćwiartki jajek i chrzan .Smaczny!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 11.01.2011 19:27
Pyszny żurek
iga2 10.01.2011 21:33
bardzo lubie zurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak