Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 20 dag
winogrona 75 dag
cebula 1 szt
bulion warzywny 1 szkl
smietana 18% 20 dag
rozmaryn 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka i boczku

mięso umyć i pokroić na 12 plastrów, oprószyć je solą i pieprzem, przykryć plastrem boczku (boczek również pokroić na 12 plastrów), zawinąć i spiąć wykałaczką. roladki posypać rozmarynem i smażyć z obu stron, aż boczek się zarumieni, przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać i pokroić w krążki, zeszklić, wsypać przekrojone na pół winogrona, mieszając dusimy je chwilę, wlać bulion i śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia, zalać roladki. piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.01.2011 08:20
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak