Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
jaja 2 szt
ryż 12 dag
śmietana 1\\2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżu

Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Mąkę wymieszać ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i ubitymi jajkami na masę i dodać ryż. Ciasto kłaść łyżką stołową na gorący olej i smażyć na rumiano. Wyjąć i podawać posypane cukrem pudrem i gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak