Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety panierowane z indyka 1

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 4 plastry
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
sól, pieprz do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety panierowane z indyka 1

Mięso rozbić, doprawić sola i pieprzem. Jajko rozbić z mlekiem. Mięso maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.09.2012 20:11
filety indycze rzadko wykorzystuje w kuchni. muszę takie kotlety spróbować
ilka_86 14.01.2012 17:47
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak