Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowo-herbatnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1\\2 szkl
cukier 3\\4 szkl
jaja 3 szt
olej słonecznikowy 1\\2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2 op
mleko 3 szkl
herbatniki 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-herbatnikowy

polewa:
masło 1/3 kostki
cukier puder 4 łyżki
kakao 1 łyżka
woda 1 łyżka

Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Przełożyć ciasto do natłuszczonej i posypanej tartą bułką tortownicy. Piec 40 minut. Wystudzić. Budyń ugotować w trzech szklankach mleka, lekko przestudzić i wylać na ostudzony placek, przykryć całymi herbatnikami. Składniki polewy podgrzać mieszając do rozpuszczenia i połączenia. Ciasto polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak