Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak kebab-gyros na ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 szt
ryż 200 gram
cebula 1 duza
czosnek 1 ząbek
przyprawa kebab- gyros Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak kebab-gyros na ryżu

Fileta z kurczaka umyć i pokroić na kostkę (zamiast fileta może być mięso z kurczaka obrane z kości – tańszym kosztem). Do fileta dosypać przyprawę Kebab-Gyros Prymat, dodać czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszać i pozostawić na pół godziny. Ryż w torebkach ugotować na kostce rosołowej. Fileta usmażyć na patelni na margarynie i wodzie (dolewać wody gdy wyparuje). Jeśli ktoś lubi może smażyć na oleju. Gdy mięso już usmażone to dodać ryż na patelnię i całość wymieszać.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak