Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z kapusty i mielonego mięsa

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 500 g
mielone mięso 200 g
cebula 1 szt
jajko 3 szt
tłuszcz WG UZNANIA

Przepis i sposób przygotowania na: babka z kapusty i mielonego mięsa

poszatkowaną kapuste ugotować, odcedzić i wystudzić.mięso zemleć.żółtka utrzeć z łyżką tłuszczu, dodać do nich kapustę, mięso, 2 łyżki bułki tartej,podsmażoną cebulę i przyprawić. ubić pianę z białek i pomieszać z masą.masę włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, posypać bułką tartą i upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.03.2012 08:33
też fajny przepis
owocówka 27.12.2011 08:59
super
Teresa19 30.10.2011 14:53
ciekawy przepis
Małgorzata106 16.06.2011 18:28
super pomysł
accee 12.04.2011 23:32
Super
Iwona56 21.03.2011 10:44
ciekawy pomysł
mehia 29.10.2010 22:09
niezłe :)
monisia1977 15.10.2010 08:59
ciekawe
Margo1 10.09.2010 13:05
Bardzo ciekawy przepis
Aida 13.08.2010 11:06
ok, juz wszystko wiem :) dziekuje!
Kate131 13.08.2010 08:48
nie przykrywać,ja pieke normalnie, najwyzej na koniec daje termoobieg, bo na termoobiegu za szybko sie przypieka
Aida 13.08.2010 08:24
aaa i czy trzeba naczynie przykrywać czy nie?
Aida 13.08.2010 08:24
yhymmm czyli trzeba obserwować... oki :) a jeszcze zapytam w termoobiegu czy normalne pieczenie?
Kate131 12.08.2010 11:55
ja daję na 180 stopni i az widzęze upieczone:) w kazdym piekarniku inaczej
Aida 12.08.2010 10:57
no ok...pomysłowe :) a ile czasu w ym piekarniku? i w jakiej temperaturce?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak