Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z folii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 800 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
seler naciowy
sok z cytryny 1 szt
Świeża szałwia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z folii

Rybę umyć, ściągnąć skórę, natrzeć rozkruszonym liściem laurowym, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na godzinę w lodówce. Do wnętrza ryby włożyć posiekany seler naciowy, szałwię i pietruszkę. Rybę natrzeć solą. Folię aluminiową posmarować oliwę i owinąć nią rybę. Rybę ułożyć na brytfannie i upiec w nagrzanym piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak