Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso po słowacku

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 200 g
ryż 3 łyżki
pomidory 500 g
cebula 2 szt
dynia 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej w/g uznania
papryka czerwona 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso po słowacku

Pomidory pokroić w cząstki ,paprykę i dynię pokroić w drobną kostkę,dodać pokrojoną cebulę ,posiekaną natkę i dokładnie wymieszać ,doprawić solą i pieprzem do smaku,polać olejem i odstawić,by warzywa puściły sok.Do garnka włożyć połowe pomidorów i pozostałych warzyw,a na nich położyć pokrojone w kawałki mięso,następnie wyłożyć resztę warzyw,posypac ryżem,na ryż wyłożyćplasterki pomidorówi zalać 2 szklankami wody i dusic około 2 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak