Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rodzynkowo-migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rodzynki 50 g
migdały gorzkie 5 szt
migdały słodkie 300 g
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mleko 1 l
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rodzynkowo-migdałowa

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać i utrzeć na masę, skrapiając zimną wodą dla zachowania zapachu. Utarte migdały zalać zagotowanym mlekiem, dobrze mieszając dodać cukier do smaku i podgrzewać na słabym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodać rodzynki, zagęścić mąką ziemniaczaną, zagotować. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 28.02.2011 18:36
Warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak