Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 0,5 szkl
bulion 3 l
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
fasola szparagowa 150 g
makaron 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
szpinak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska

Fasole opłukać i namoczyć na noc,następnie ugotować w bulionie ,na rozgrzanej oliwie podsmażyc pokrojoną w kostkę cebulę ,marchewkę ziemniaki i zalać niewielką ilością wody i gotować pod przykryciem do miękkości ,pozniej przełożyć do garnka z fasolą dodać fasolę szparagową,szpinak i makaon,doprawić solą ,pieprzem i cukrem do smaku,gotować 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 24.01.2011 19:27
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak