zupa ogórkowa z kluseczkami

zupa ogórkowa z kluseczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    50 dkg
  • pietruszka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • por

    1 szt
  • mąka

    1/3 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    10 dkg
  • jajo

    1 szt
  • olej słonecznikowy

    2 łyzki
  • natka pietruszki

    1/2 świeża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz cebulę , dusimy na oleju słonecznikowym około 5 minut, zalewamy wrzątkiem
( ok 1 - 1,5 litra), gotujemy do miękkości,
ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, poddusić na 1 łyżce oleju.
Wywar z warzyw odcedzamy, \"czystym\" zalewamy ogórki, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Mąke przesiewamy, łączymy z odrobiną wody, mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencje i wlewamy do zupy. Gotujemy 5 minut, zaprawiamy śmietaną i pieprzem, dodajemy pietruszkę,

Z mąki, jaja i niewielkiej ilości wody, przygotowujemy ciasto, wrzucamy je na wrzątek i chwile gotujemy.
Podajemy na talerzu zalane zupą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

13.11.2011 23:33
rewelacyjna zupka

monika154

02.04.2011 19:00
uwielbiam

accee

09.02.2011 00:00
EXTRA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat