Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa czosnkowo- ziołowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
suszone zioła 2 łyżki
boczek 1 chudy
wino białe wytrawne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa czosnkowo- ziołowa

Czosnek obrać, zgnieść lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z ziołami, solą i pieprzem, winem i olejem. Boczek umyć, osuszyć, natrzeć pastą ziołowo- czosnkową. Boczek zawinąć w roladę, następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 90 minut w temp. 180- 200 stopni. Pod koniec pieczenia odwinąć z folii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.02.2014 21:01
pyszna rolada
IKrakowianka 09.04.2013 20:53
super danie
bernadetta2 20.04.2012 18:31
super
Margo1 08.12.2011 08:13
mi też się podoba
IZABELA29 21.11.2011 07:49
konkretne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak