Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łężnie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos grzybowy
przyprawa do potraw
cebula 1
masło lub margaryna 1 łyżka
ziemniaki ugotowane 1,5 kg
kapusta kiszona 600 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej 1/2 szkl.
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łężnie

Cebulę zeszklić na maśle. Ziemniaki (jeszcze ciepłe) skręcić w maszynce do mięsa razem z cebulą. Doprawić Jarzynką i pieprzem. Kapustę udusić w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu z cebuli, doprawić Jarzynką i pieprzem. Kapusta musi być odparowana. Z ciepłej masy ziemniaczanej formować placki, włożyć porcję farszu i zlepić, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z Sosem grzybowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 27.06.2011 13:43
muszę spróbować
matii6 17.01.2011 19:20
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak