Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe kluski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka typ 450 40 dag
woda 6-8 łyżek
jajko 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: domowe kluski

Zagnieść ciasto z mąki,jajek i wody,dodać szczyptę soli.Ciasto rozwałkować cieniutko ,mocno opruszyć mąką zwinąć i ciąć jak na makaron wg.uznania cieniutko lub na grubsze kawałki. Gotować 3 minuty od wypłynięcia w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą. Uwielbiam te kluski,robię je do rosołu ,do łazanek i nawet na wigilię z makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.08.2011 14:21
super pomysł! pycha !
ronald88 12.08.2011 14:21
super pomysł! pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak